Необичайна бележка се появи на паркирана кола.

"Алфа Ромео" била оставена край блокове в София, а на предното ѝ стъкло се мъдрел бял лист, на който имало изразена необичайна позиция.

"Да паркирам на тротоара е мое право. Като сте си избрали заспал кмет, проблемът си е ваш", четем изписано на белия лист. Дали бележката е оставена от водачана возилото, или от ядосан  пешеходец - това остава загадка. Но "наглото" послание не остави минувачите равнодушни. Кадри от случката са споделини в група на кв. "Манастирски ливади" в социалната мрежа, а позицията бързо привлича вниманието на столичани.

"Ето това е "нагъл" индивид. Не стига, че изтипосал кошера насред тротоара, ами и негово право било", коментира гражданинът, който разпространява кадрите в социалната мрежа Facebook.

"Батко, използвай си правото навсякъде в Централна Европа. Жив ще те позлатят!", пише Борис Д.

"Има право да си купува гуми - колкото и каквито пожелае", контрира многозначно друг столичанин.

 "Тъпо е, но се замислете! Не е ли прав?", пита Калин К.

"Раздават права за строежи като луди, ама улици и паркинги - йок", твърди друг гражданин.

"Щом е от външната страна, най-вероятно е иронична бележка, сложена от възмутен гражданин, вместо да му счупи кошника. И то доста вярна. Като не го санкционира никой, ще наглее колкото си ще", смята Михаил М.

Припомняме, че по закон в България паркирането на тротоари е разрешено, но ако е спазено важно условие. Машината да е до 2,5 тона, а отстоянието ѝ от жилищните сгради да е поне най-малко 2 м за преминаване на пешеходци.

Кадри: Любомир Стефанов