Неразбориите при паркиране в страната продължават. А любим подход за решаване на спорните ситуации за някои наши сънародници си остават бележките по стъклата. При това написани нечетливо, със спорна граматика и... съдържащи заплашителни послания.

Следващата история се разиграва в Русе и е споделена от бременна жена, която е притеснена от неочакваната случка. Идентични хвърчащи листчета, на които има пряка заплаха за гумите на колите, са поставени на нейния и на още един автомобил.

"Вие как разбирате това? Какво мога да направя, за да се предпазя ? Нямам си и на идея, кой може да си позволи да се заканва по такъв начин на една бременна жена?!? Трябва ли да се притеснявам, когато излизам от вкъщи?? Да добавя, и по друга кола има написана същата закана - качвам снимка. Какво не е наред с тези хора?", пише жена с псевдоним Матем Е Ава във Facebook.

Тя споделя и снимки на бележките. На тях с мъка четем - "Следващия път четирите гуми - долу".  За повечето коментиращи ситуацията е ясна - някой е недоволен от паркирането на колите и иска те вече да не биват паркирани там. Гражданите се чудят за мотивите. Според някои е възможно автомобилите да са разположени в нарушение, но други смятат, че причината може да е чувство за собственост на местен над въпросните места.

Много от тях са възмутени и от начина на написване на бележката, който определят за неграмотен. Не липсват и съвети как да се подходи за решаване на конфликта. Вижте коментарите на русенци:

 "Или сте паркирала лошо и пречите на останалите, или сте спрели на "чуждо" място и някой не може да си спре на "неговото " място. Чак да се притеснявате да излизате, няма нужда", пише Нели Ч.

"Поправете с червено правописните грешки! Дано поне на граматика и правопис се научи бухала!", добавя Ди Х.

"Спряли сте на място на някой съсед. Махнете колата и гледайте кой кретен паркира редовно там и ще знаете от кого е бележката. Това е нормална комуникация за някои. Ако сте в нарушение се звъни на 112", пише Милена В.

"Обърнете внимание кой спира на въпросното място. После му поставете въпроса дали си плаща за мястото на Общината. Ако не.... Не е "негово"," добавя Мартин Д.

Без съмнение практиката с бележките ще продължи. Но тази история показва как може да повлияят на състоянието на хората, които ги получават. Може само да се надяваме на повече диалогичност по пътищата и паркингите на страната. Нещо уж дребно, което може да отнеме години.

Гуми пред блок пречат на паркирането в Сливен СНИМКА

 

Имат чувство за хумор в Кючука в Пловдив! Вижте тази бележка с призив