"Как не се чувствате неудобно да крадете!?", с тези думи се обръща пловдивчанка към своите съкварталци. Поводът? Кокошкарска кражба на сенник, който бил задигнат  от "дейни" жители на квартал "Кючук Париж".

Приспособлението било отвън, заради проблем в колата на жената. "...Оставих колата пред блока за няколко часа. Когато се върнах, някой съсед грижливо беше събрал сенника, а аз неможех да повярвам на очите си", пише потърпевшата Мая Чолакова. Тя се чуди нужно ли е да се прибягва до косвена и пряка агресия между съкварталци.

Чолакова се пита нужно ли е да се изпада в ситуация, в която жителите на квартала се дебнат, пишат си заплашителни бележки и прибягнат до помощта на охранителни камери.  "Значи ли, че трябва да сме като варварите", добавя тя.

Жената призовава извършителя да върне сенника, ако му е останала съвест. Вижте историята, разказана от Мая Чолакова:

Ееее, това вече не го очаквах, съсед да ми открадне сенника на колата ? ... до там ли стигна арогантността и безочието на хората !? Живея на бул. "Александър Стамболийски", а колата беше паркирана в близост до детски кът с много хора наоколо.

Да, сенника беше отвън на стъклото, защото имам проблем с чистачките. Поради, което съм свалила едната от корите, които защитават двигателя на чистачките. И, за да не се пълни с боклуци, сложиш сенника отгоре закрепен с тиксо и така оставих колата пред блока за няколко часа. Когато се върнах, някой съсед грижливо беше събрал сенника, а аз неможех да повяврам на очите си.

Значи ли, че трябва да сме като варварите, да слагаме капани, камери, заплашителни бележки.. и да се дебнем зад дърветата?!!
Който го е взел, много моля да го върне, ако имате някаква съвест все пак!!? Как не се чувствате неудобно да крадете!??

Ситуацията привлича вниманието на огорчени жители на квартала. Някои считат, че виновникът може да е друг - бурният летен вятър. Но за други подобни кокошкарски кражби не са изненада.

"Сигурно ли е, че тиксото държи здраво? Доста духа тези дни, потърсихте ли го на някое дърво ?( примерно)", пише жена.

"Гледам и не вярвам на очите си... Докъде стигнахме. Имаше една песен на Тодор Колев. Бог да прости, човека. Тази песен е...

"Чистачките"! Не се ядосвайте, пуснете си тази песничка и си кажете - М*йната му" , добавя Вили Р.

"Ти се радвай ,че чистачките са ти на мястото... И не се налага да ходиш да я китосват", смята Татяна Ив.

"Това е Кючука, свиквайте!"- ми казаха в районното. Та, имайте го в предвид и повече не оставяйте нищо незавързано, без надзор. И се радвайте, че са Ви оставили чистачките. Съпругът ми вече втора задна сменя (не просто задигната, направо с откъртена основа), а аз пък внимавам къде паркирам, че повечето места са " запазени", пише Люба К.

Пловдивчанинът, подпалил коли в Кючука, искал да впечатли гаджето си

Познавате ли този мъж? Уж отива до тоалетната, а задигна портмоне ВИДЕО