Ежедневно се случват инциденти по пътищата в страната ни. Много животи са погубени заради невнимание или неадекватно поведение на шофьори. Чести са произшествията на пешеходни пътеки. Масово водачите не спазват правилата за движение и не дават път на пресичащите.

Такава случка е станала днес в Пловдив. Автомобил не е спрял на „зебра“ в града и е минал опасно близо до баща с дете. Колата замалко е щяла да прегази краката им.

Ето какво разказа очевидец:

"Рядко пиша обаче тази сутрин, както обикновенно отново наблюдавах абсурд на български шофьор. Става въпрос, че на пешеходната преди кръстовището с ул. „Победа“ и бул. „Дунав“, мъж с черен „Нисан“ не спря на пешеходната, въпреки наличието на баща с детето си. Вследствие на това щеше да мине през краката на детето и на баща му. Бащата се ядоса - нормално. Това го пиша поради причината, че по тази пешеходна пътека всекидневно минават стотици ученици, ходейки към близкото училище. Видимоста е силно ограничена, колите спират рязко, понякога дори не спират. Вероятно ще трябва да бъде погубен човешки живот, за да се вземат мерки, както обикновенно става в нашата страна."