Колегите на трагично загиналия при катастрофа вчера на обходния път във Враца таксиметров шофьор Алипи Алипиев излязоха на протест в центъра на Враца. Проявата е организирана от сина на починалия Павел Алипиев.

Поводът е, че шофьорът на ТИР-а, причинил фаталния инцидент, ще бъде освободен от ареста днес. Опечаленият мъж разказа, че инцидентите с турски шофьори не са рядкост, а законът не позволява задържането им за повече от 24 часа, съобщава BulNews. Той настоява за справедливи наказания за всички, нарушили закона, независимо от тяхната националност.

Днес следобед пред Пощенска банка във Враца се събраха почернените близки на Алипиев. Присъстваха и негови дългогодишни колеги, които го описаха като добър човек, който не нарушавал закона. Те са категорични, че ако и турчинът е спазвал ограничението за скорост, не би се стигнало до фатален изход при инцидента.

В знак на съпричастност и протест, шествие от таксиметрови автомобили потегли от различни места във Враца и премина по улиците на града. По този начин шофьорите от различни фирми изразиха недоволството си от освобождаването на виновника за смъртта на техния колега. Някои от тях бяха поставили върху предните си стъкла цветя, в памет на Алипи.

Припомняме, че фаталният инцидент стана снощи, около 19.40 часа, за което GlasNews ви информира.

Такси не спря на "стоп", тир го отнесе

На кръстовището между кв. “Кулата“ и село Нефела са се ударили такси „Шкода Фабия“ и турски товарен автомобил "ДАФ" с прикачено полуремарке. Зад волана на жълтата кола седял Алипи Алипиев от Враца, който е служител във фирма "Корект", а ТИР-ът бил управляван от 41-годишен.

Вследствие на инцидента 57-годишният таксиметров шофьор е загинал намясто.

Пристигналите на място полицейски служители са изпробвали тираджията за употреба на наркотици, при което техническият уред отчел положителен резултат за употреба на амфетамин.

Тираджията, който блъсна и уби шофьор, се оказа дрогиран