Двукрилите насекоми продължават да щъкат из паркове и градини, въпреки пръскането срещу тях.

Сезонът на комарите е тук, а община Пловдив прави всички опити да се отърве от неприятните насекоми - опитите обаче се оказват неуспешни, това научаваме от пловдивчанка, която в социалната мрежа Фейсбук пита: "Някой пръскал ли е изобщо тази година?". Отговор на този въпрос има - срещу комари се пръска няклко пъти в месеца, а точните дати на дезинсекцията, както и в кои райони се осъществява тя, могат да бъдат открити в сайта на общината - https://www.plovdiv.bg/. Директна връзка със специализираното общинско предприятие "Дезинфекционна станция" може да бъде осъществена на телефон 032/99 03 18; 032/64 25 83; 032/64 41 56 или на електронен адрес: [email protected].

Здравка Гюзлева, която отправя питането за пръскането срещу комари, разказва още, че е направила опит да се разходи с децата си в градската градина в Пловдив, но неуспешно, а причината - тя и децата й са прогонени от рояци комари. Ето какво споделя още жителката на града:

"Днес направихме опит да разходим децата си в градската градина на Пловдив, но опита се оказа неуспешен, защото бяхме прогонени от рояците комари - някой пръскал ли е изобщо тази година? Живеем в район Централен до четвъртък пазара и около нас няма нито един парк, детска площадка, а още по-малко тротоар, оказва се, че и в градската градина не мога да си закарам децата. Питам, къде отиват парите от данъците ни, къде са парите и от сините зони, които нацвъкаха навсякъде по центъра и ние няма къде да паркираме колите си, уж за благото на града? Някой от управата ще благоволи ли да обърне внимание? Недопустимо е малките централни улички на града да изглеждат по този начин, а паркчетата вместо да са площадки за игра и отдих, да се използват за бунища и складове на работниците от паркове и градини.".

Красимира Златарева пише в коментарите, че в началото на юли, около 23:30 вечерта, по ул. "Авксентий Велешки" е минало камионче, което е пръскало против комар. "Приятелка, която живее в района ми каза, че няколко вечери е минавало да пръска.", добавя още тя.

На 11.07 дезинсекция срещу комари е извършена на територията на районите "Тракия" и "Източен". В район "Западен" също е пръскано срещу насекомите. Днес, 13.07, дезинсекция ще се извърши на територията на район "Централен". Следващите дати са:

14.07.2022 г. – Дезинсекция срещу комари на територията на район "Северен";

15.07.2022 г. – Дезинсекция срещу комари на територията на район "Южен".   

Снимката е илюстративна.