Кандидатът на БСП Венцислав Куткудейски ще е кмет с осми мандат в община Медковец.

Той управлява общината от 1991 година насам, а на балотажа в неделя е получил подкрепата от 49,85 на сто от избирателите срещу 48,84 за кандидата на Движение 21 Евгени Антонов.

С "Не подкрепям никого" в община Медковец са гласували 1,31 на сто.

Куткудейски е роден на 5 декември 1954 г. Средното си образование завършва в ЕСПУ "Поп Андрей" в родното си село Медковец. В периода от 1972 до 1974 г. отбива военна си служба във Военно поделение - с. Граф Игнатиево, Пловдивско. От 1974 до 1979 г. е редовен студент във ВИММЕСС - гр. Русе, където придобива квалификация машинен инженер.

От 1979 до 1991 г. работи в селското стопанство последователно като инженер по експлоатация на селскостопанската техника, главен инженер на АПК, заместник-председател на АПК по техническата част, председател на ТКЗС "Гигант" - с. Медковец.

От 1991 г.и до днес е кмет на община Медковец.

Твърди, че водещо в неговата работа е социалната чувствителност, солидарността, активната жизнена позиция към всичко, което ни заобикаля, и непрекъснатият стремеж да сме по-добри и по-успешни от другите във всичко.

"Политическата класа днес чува, ама не слуша, слуша, ама не се съобразява", настоява той преди години в свое интервю.

Според него най-важното за България е укрепване на държавността, на институциите и благосъстоянието на хората.

"Само тогава можем да тръгнем във вярната посока. В противен случай ще сме това, което в момента сме… И както се казва, кучетата си лаят, керванът си върви… Без човешкият фактор няма да стане. Няма да чакаме да ни оправят американците или германците, трябва да си подредим дома и това зависи само от нас… Красива, хубава държава става от отговорни, трудолюбиви и почтени в отношенията си хора и институции", настоява Куткудейски.

От общинските избирателни комисии в област Монтана съобщиха още, че кандидатите на ГЕРБ печелят балотажите в общините Берковица и Вършец.

В община Берковица Димитранка Каменова от ГЕРБ печели убедително втория тур с подкрепа от 64 на сто срещу сегашния кмет Милчо Доцов, издигнат от коалиция "Обединена социалдемокрация" и подкрепен от БСП. Каменова бе кмет на Берковица в мандат 2011-2015 година, а Доцов в мандати 2003-2007 и 2007-2011 година.

В община Вършец трети пореден мандат пък спечели настоящият кмет Иван Лазаров от ГЕРБ, а негов опонент на балотажа беше Латинка Симова от БСП.

В община Бойчиновци пък досегашният кмет Светлин Сретениев печели нов мандат, като негов опонент на балотажа бе Мария Димитрова от ГЕРБ. Първите си два мандата в Бойчиновци Сретениев спечели като кандидат на ГЕРБ, а сега бе издигнат от партия Българска нова демокрация.