Невиждана градушка се изсипа над Златоград днес следобед. Ледените късове са бомбардирали града около 10 минути, а улиците и дворовете на къщите са като зимен пейзаж - 20-сантиметрови преспи са покрили всичко.

 
 

Кадри в социалните мрежи показват пораженията, нанесени от невижданата стихия. Градушката и дъждът са били придружени от ураганен вятър, което предполага и съсипана реколта.

Стихията удари и село Галище, община Мадан. Там градушката е биа с чудовищни размери:
 
 
"Това си е причина всяка власт да бъде свалена - има средства за противодействие, само трябва да има и държава! Това е поминъкът, живота на хората - ще ги оставим ли сами?", написа във Facebook потребител.

Мощна буря връхлетя и Девин по обяд. Над града се изсипа и градушка колкото лешник. За минути част от дворовете на местните побеляха от ледени късове.

Опустошителна градушка се изсипа в Девин

Бедствието засегна и Велинград, Неделино, Мадан, Златоград. Половината Родопи побеляха от градушката. Жители до Кюстендил  и Симитли също пуснаха кадри от жестоки градушки.

Припомняме, за събота синоптиците обявиха жълт код за 5 област за интензивни валежи и градушки: София област, Враца, Плевен, Ловеч и Габрово.

Градушка пак удари Родопите, тръгнаха свлачища ВИДЕО

Градушка удари Симеоновград. Ледените късове - с големината на орех СНИМКИ