Необичайни гости в Детска градина №160 в столичния квартал "Драгалевци" зарадваха малчуганите.

Лисица и малките й са намерили подслон в двора на детската градина, става ясно от публикация, споделена във Фейсбук страницата на район "Витоша":

"Нещо симпатично в забързаното ни ежедневие в Район „Витоша“! От детска градина 160 в Драгалевци ни сигнализираха за една лисица с мъници, която е намерила подслон именно при тях".

От администрацията на район "Витоша" споделиха снимка, на която виждаме как малчуганите с интерес наблюдават лисицата.

"Първата ни реакция бе да намерим начин да ги спасим, като ги преместим в естествената им среда, но това се оказа невъзможно, защото трябва да изчакаме малките лисички първо да проходят – тогава те ще тръгнат към дома си. За да сме сигурни, че децата са в безопасност, а лисицата и малките й няма да пострадат, взехме мерки, като заградихме и обезопасихме мястото, където животното си е намерило подслон", се посочва още в публикацията в социалната мрежа.

От детската градина се шегуват, че при тях е като "естествен зоопарк" предвид близостта им до планината.

"На място с управата на детската градина говорихме за случая, като самите те са били притеснени за животното", отбелязват от районната администрация.

Ръководството на градината е поело ангажимент да спазват инструкциите на експертите, за да не свикне лисицата с градските условия на живот.

От район "Витоша" следят развитието на ситуацията и остават на разположение да реагират при нужда.

"Дъщеря ми казва, че лисицата си спи до тях и не им пречи, а явно и те са инструктирани да не я доближават", написа Павлина Пенчева в коментарите под публикацията.

Лисица с едно ухо стряска столичани в квартал "Лозенец" СНИМКИ