Лисица, за която се предполага, че е препарирана, приковава погледите в София.

От публикация в социалната мрежа Facebook разбираме, че лисицата е позиционирана в района на Южен парк. Крис М. е споделил снимки на лисицата и е написал: "Арт инсталацията на квартал Лозенец".

Крис споделя в коментарите под поста си, че се е стреснал, когато видял животното. 

"Нямам никаква представа кой го е сътворил това. От няколко дни седи така там - в градинката. Мен лично ме стресна. Кучето ми също се стресна. Не казвам, че е ок, но няма какво да се направи така или иначе. Предпочитам да се посмея на идеята, вместо да се подтискам за нещо кой знае кога убито. Аз лично съм против всякакво насилие над животни. Имам вкъщи две котки и куче, спасени от лоши хора. Тъпо или не - мъртво е. Аз какво да направя? Озадачен съм и затова направих тази публикация", пише той.

По думите на Крис лисицата се намира на двадесет метра от входа на жилищния блок, в който живее.

"Не знам тази дали е препарирана, но в Княжево, ул. "Райска градина", има жива. Засичал съм я няколко пъти, даже вечер си обикаля по улиците на квартала", написа Теодор Тодоров в секцията за коментари.

На снимките, споделени в мрежата, се вижда, че едното ухо на животното липсва.

"Къде й е лявото ухо?", пита потребител на Facebook.

Препарирането на животни е техника, при която тяхната кожа се обработва и монтира върху изкуствен скелет. Могат да се препарират всякакви гръбначни животни – бозайници, птици, риби, влечуги и земноводни. Основното ѝ приложение е за изработване на ловни и риболовни трофеи, както и на експонати за музеите.