През първите дни от идния февруари, в периода 1 до 3 февруари ще вали сняг, с нова снежна покривка до 5 -8 см, като най-слаби ще бъдат снеговалежите в северозападните райони. Температурите ще бъдат близки до нулата.

После ще последват няколко дни, от 4 до 6 февруари, през които ще има повече слънчеви часове и дневни температури достигащи до 10 градуса.

Повече ще бъдат облаците в низините и равнините, където сутрин мъглите ще са често явление.

Около 7 - 8 февруари ще превали отново сняг и за кратко на 9 и 10 февруари ще се затопли по-чувствително и тогава на места дневните температури ще достигат до 15 градуса, твърди пред "Труд" Петър Янков от TВ-MET.

По думите му, второто десетдневие ще започне с интензивни снеговалежи в периода 11 до 13 февруари, със натрупване на сняг до 10 -15 см.

От 14 до 17 февруари ще бъде студено и мразовито - с ниски сутрешни температури, под минус 15 градуса на места.

От 19-ти постепенно ще се затопли, сочат прогнозите на синоптика.

Динамизиране на времето се очаква в началото на третото десетдневие, от 21 до 22, когато ще вали мокър сняг, главно в южните райони и от 23 до 24 в северозападните райони, с условия за поледици по пътните настилки, поради очакваните смесени валежи - от дъжд и сняг.

През следващите дни, до края на месеца, ще се затопля. От 25 до 28 февруари пролетта ще даде сериозна заявка за своето настъпване с много слънце и топло време с показания на термометрите и до 25 градуса.