Чета днес една публикация относно наводненията в селата от Карловската община. С две думи. Абсолютно безхаберие, безотговорност, наглост и безочие от страна на Държавата и местната власт в лицето на Община Карлово и нейния представител г-н Кабаиванов. Така започна постът в социалните мрежи на Иван Пелов, който предизвика бурна реакция сред карловци. Защо мъжът написа това?

"Защото като гледам красивата елха на центъра на Карлово и също така красивата новогодишна украса, се питам, а тези хора в пострадалите села на общината как прекараха Новогодишните празници, сред мизерията, оставена от ,,ОБЕЩАНИЯТА НА ДЪРЖАВАТА МАЩЕХА", че ще се направи всичко необходимо за нормализиране на обстановката и справяне с последствията. Всички видяхме какво се случи.

Та в този ред на мисли, се сетих за едни бетонни плочи, предназначени за ремонт на моста до бившия ,,Винпром", които от 90-а година седят неоползотворени. Защо не се използваха същите за ремонт на пострадалите мостове от наводненията?

А като пиша за тези елементи, се сетих, че и парапетът на нашия мост се нуждае от ремонт, докато не е станала белята. Иначе Общината се справя ,,ПЕРФЕКТНО" с тъй нареченото подкастряне и рязане на ,,ОПАСНИ дървета" и най вече с ,,ЧИСТОТАТА " на града ни. Пак идват избори. Мислете!"

Карловецът е снимал и въпросните бетонни плочи, които вече над 30 години си стоят захвърлени:

Ето и мнението на Елисавета Ненчева:

"Че защо да се използват плоскостите, след като може да се захвърлят - и да стоят така с години, докато се скапят. Защо да се ремонтира, след като може и така "минава". Карлово се е превърнал в ужасно място за живеене. Чета в коментарите, че има хора, които много харесвали "атмосферата" за живеене тук, нямало какво да се придиря обаче на улиците, защото били като в цялата страна - не бях чела толкова "директно" оправдание до момента за общинска беотговорност. Нямам никаква идея как си представят "атмосферата", още повече, че и кметът Кабаиванов говори за "усещания" разни неблагоприятни, когато споменава проблеми, "атмосферни" са тези усещания, от един и същи произход. Дали самозатварянето на жителите на града и на общината ни е достигнало дъното си - хората да живеят демонстративно в някаква своя "вселена"?"

Atanas Chernookov подкрепя изострената гражданска позиция на жената:

"Количествените натрупвания от некомпетентност, лъжи, безстопанственост, открити и прикрити кражби, неглежиране решенията на ОС, немощ за управление, грешки решения, прокарани вследствие на неудачен инвенститорски интерес, търговия с правото за строеж, липса на градоустройство на града и Общината, и т.н. , водят до състоянието, в което сме изпаднали. Най-страшно е "мълчанието на карловци", никакъв защитен имунитет, егоизъм и липса на солидарност срещу безобразията, които се увеличават в геометрична прогресия. Ни вопъл, ни стон, страх сковал душиците, чакайте на готово някой да Ви освободи. Поведохме борба да изправим един грабеж за дарената фабрика за вълнени изделия, не успяхме заради мафията, която е навсякъде. Проблемът ни е в духовната бедност и нищета."

На фона на всичко това кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов днес обяви частично бедствено положение за селата Богдан и Каравелово...

Обявиха частично бедствено положение в две карловски села