Кученцето, което беше зверски малтретирано във Враца, никога не е имало семейство.

Случаят с брутална агресия над малко куче във вход на блок втрещи обществото у нас. Видеа, които показват ужасяващото насилие над кучето, бяха публикувани в социалната мрежа Фейсбук от Пламенка Калинкина, която е основател на врачанска фондация, организираща и предоставяща защита на всякакъв вид животни, независимо дали са диви, домашни или селскостопански.

Както GlasNews.bg първо писа, жестоките действия на господина, който малтретира кучето, са заснети от камера за видеонаблюдение във входа на блока, а основателят на врачанската фондация за защита на животни сподели, че въпросният мъж тормози кучето от година.

Мъж брутално малтретира куче във Враца ВИДЕО 18+

Именно Пламенка Калинкина спаси кученцето от насилника. Животното вече е при нея и тя се грижи за него. Стопанинът на кучето беше задържан с мярка до 72 часа, а след преглед при ветеринарен лекар се е установило, че животното е в добро състояние и няма счупени кости.

Започналото досъдебно производство срущу насилника е за престъпление, за което се предвижда лишаване от свобода от една до три години и глоба от 1000 до 5000 лева.

Районна прокуратура – Враца се самосезира по публикациите за малтретираното куче

Sweet Heart, както я е кръстила Калинкина, вече размахва с опашчица, но при опит да я погалят се свива, очаквайки, че ще й причинят болка. Суити ще бъде кастрирана, когато се възстанови и тогава ще бъде дадена за осиновяване, с договор и регистрация.

"Има много добри хора, които се обадиха и искат да я осиновят, над 80 човека.", написа Пламенка Калинкина в социалната мрежа Фейсбук.

Тя допълни, че ще проведе разговори с хората, които искат да я осиновят и ще избере специално семейство за Sweet Heart.

"Толкова болка в очите. Стои където я оставя без да мърда, трепери всеки път, когато я докосна... Ужасена е. Тя не само е страдала повече от година... Била е прехвърляна от няколко човека. Всеки от тях не я е искал. Всъщност никога не е имала семейство.", сподели още Пламенка.