Цветята в обществените градинки и междублокови пространства често стават обект на посегателство. Поредното такова е заснето от камера за видеонаблюдение.

Случката е от столичния квартал "Овча купел". В социалната мрежа Facebook са публикувани кадри, на които се вижда как мъж си бере цветя от добре поддържана градинка пред блок.

Живущ в блока станал свидетел на посегателството и попитал мъжа защо къса цветята, а той съвсем спокойно отговорил, че не прави нищо нередно. Той казал още, че цветята били за баба му. 

"Необезпокояван младеж през светлите часове на деня си бере цветя. Вече беше напълнил две торби с рязан цвят. Очевидно беше обиколил доста градинки! След като го попитах дали тези две торби ще стигнат за баба му или ще му трябват още, той хукна да бяга", написа Георги Лозанов - мъжът, публикувал кадрите.

Георги Лозанов се опасява, че мъжът ще продължи да вършее из градинките в столицата.

"На човека явно му се плаща или си е намерил магазинче, което снабдява. Със сигурност ще продължи да обикаля градинките.

П.С. пазете си божурите!", завършва публикацията си той.

"Явно ще плете венец за светите братя Кирил и Методий! Дано поне може да чете!", написа Люси Димова в коментарите под поста.

Табелка брани цветя от посегателство СНИМКИ

Жена си набра цветя пред НДК в София, вади ги с луковиците СНИМКИ

Мъж тича с нож в ръка, направи сепуко на цветя в градинка ВИДЕО

Вандал изкорени цветя в столичен квартал

"Сигурно е доволна от себе си": Млада жена си набра чужди цветя ВИДЕО