С настъпването на пролетта все повече цвят и аромат ще ни радват. В много населени места любителите на красивото полагат усилие за изграждането и поддържането на красиви градинки с цветя.

Млада жена провокира коментари с постъпката си във Facebook. Дамата е заснета от камери за видеонаблюдение да къса цветя от градинка във Велико Търново. Жената, която се грижи за насажденията, остана разочарована и коментира:

„Много "умничко"... жалка си, много при това. По-лесно е друг да купи, да посее, да се грижи за тях и такива като тая, да дойде да си откъсне букетче. Много й е яко, сигурно е доволна от себе си.“

„Браво, едни се трудят, други/а се прави на хитра,“ коментират в мрежата.

Не става ясно дали градинката е в частен двор или е общинска, но и в двата случая, не би било редно да се постъпва по този начин със средствата и труда на хората.

Не всички обаче се настроиха негативно спрямо жената. Някои посъветваха да не се отдава такова значение за дребна постъпка като тази.

„Усмихнете се! Дано и на тази жена и донесат усмивки цветенцата! Може пък да има нужда от тази радост в живота си в момента! Има къде-къде по-сериозни проблеми от това, че някой е откъснал два нарциса и едно лале. Не си създавайте напрежение заради такива дреболии! Бъдете добри!,“ написа жена.

„Ако сте положила труд, усилия и средства, сигурно нямаше да разсъждавате така,“ отвърна ѝ друга.