Млад мъж е пострадал в района на Рилските езера. Той е паднал на пътеката над хижата, като най-вероятно причина за това е прилошаване, обяви планинският спасител към ПСС – Дупница, Божидар Джокин.

По негови думи на мястото на инцидента са пристигнали двама от дежурните спасители в Рила. Те са му оказали първа помощ и са го свалили с лифта до екип на Спешен център. Мъжът е настанен в болницата в Дупница, там е на системи в интензивно лечение.

"Мъжът е добре, имал е голяма рана на главата от падането, зашит е и остава под наблюдение", обяви още Джокин.

По негови думи от 1 юли през летния сезон всеки ден дежурства дават двамата щатни планински спасители, а през уикендите, когато е по-натоварено дават отряд и доброволците от ПСС Дупница към БЧК, информира "Монитор".

От началото на сезона това е втори случай на пострадал турист на Рилските езера. Първият случай е на спасена жена от миналата седмица, когато туристката пада и си чупи крака при глезена.

От ПСС-Дупница, отново призоваха туристите да посещават Рилските езера и като цяло планината с добра екипировка и подходящи обувки, за да избегнат сериозни травми, каквито стават често.

Снимката е илюстративна