Какво е нужно, за да се променим и да живеем на едно по-цивилизовано място?

Мъж паркира на тротоар във Варна и рече на майка с количка: "Какво толкова, аз само за малко?!". Не е от значение времето на случката, а място - до верига супермаркети на улица "Академик Сахаров". По-запознатите сами могат да преценят колко е натоварено движението там.

Павлина Димитрова разказва за ситуацията, а целта й не е да се оплаква, да търси съчувствие или някакво възмездие. "Целта ми е да се замислим какво е нужно, за да се променим и да живеем на едно по-цивилизовано място", добавя тя.

Жената споделя, че господинът, управляващ автомобила, е имал спешна нужда да отиде до супермаркета за кутия цигари. Това наложило колата му да бъде зарязана на тротоара.

"Тъй като е истински мъж, беше решил, че мястото на колата му не е на предвидения за целта паркинг, а беше по-добре да паркира на тротоара", пише Павлина във Фейсбук и добавя, че мъжът й казал: "Какво толкова, аз само за малко?!".

"Добре, ще изтръскам бебешката количка на пътното платно, ще заобиколя колата и пак ще я кача на тротоара, какво толкова?", пише още Димитрова.

Докато майката правила маневри с количката вдигнала чистачките на автомобила на мъжа, а въпросният се появил с кутията цигари в ръка. Той бил видимо недоволен от факта, че чистачките на колата са му вдигнати. 

"По думите му "нищо фатално не се е случило". Да, така е.. Нищо фатално не се беше случило, но защо в България трябва някой да бъде размазан на пътя, за да се разбере, че мястото на МПС-тата е на пътното платно и пешеходците би трябвало да се движат по тротоара, а не обратното?", добавя Павлина.

Мъж в инвалидна количка се "съобрази” с кола, паркирана на тротоар СНИМКИ

Жената се надява господинът да попадне на публикацията й, "за да се замисли, утре ако неговото дете заобикаля поредния дебил, спрял на тротоара (защото паркинга на магазините е само за смотаняците) и не дай Боже, някой отнесе детето му, тогава пак ли ще си каже "Какво толкова, нищо фатално не е станало".

"Постъпихте като истински мъж, минавайки пред мен със служебната баничарка, набивайки рязко спирачки и потегляйки с мръсна газ. Показахте нивото си на деградация. Бъдете здрави, а то колелото се върти", така завършва публикацията на Павлина Димитрова.

Снимка: Павлина Димитрова

Как ще мине майка с количка, а ако е с близнаци? СНИМКА