Мъж плаши хората из Варна. За това сигнализира собственичка на салон за красота в града. По думите ѝ, човека влязъл, за да проси пари. Той искал 50 стотинки за храна. При отказ, той не спирял, дори станал по-агресивен. В крайна сметка жената му дава стотинките, само и само да се отърве.

„Този човек влезе в салона ми днес да проси. Не знам дали е луд или наркоман, но е много агресивен. Видимо не е добре. Опитах да позвъня в полицията, но като ме видя с телефона стана още по-агресивен. Дадох му желаните 50 ст. и си тръгна. Внимавайте, ако се появи и при вас. Надявам се някоя институция да се занимае по-сериозно с такива хора,“ пише тя.

Оказва се, че доста хора от морската ни столица са се натъквали на мъжа, за когото се твърди, че се казва Стансилав.

„Този човек обикаля всички търговски обекти. Съвсем нормален е прави така, за да му дадат пари и да се махне. Обикаля от години, но е безобиден. Ако го заплашите, че ще извикате СОД и се направите, че натискате бутон веднага се маха,“ пише друга жена.

„И наистина на това просене ли му казвате? Преди около 4 години от това негово “просене“ беше взел акъла на една бременна жена,“ споделя друга варненка.

Според други, тактиката на просещия е да всява страх. Прави го като говори на висок тон. Хора коментират още, че агресията му се засилва към жените.

„Веднъж преди години в ДКЦ 4 влезе и започна да обикаля и да проси. Когато мъж му откаже се маха, но към жените е агресивен. Отиде в другия край на коридора и се разкрещя на една млада жена, която не му даде пари. Двама мъже тръгнахме към него, но той напсува жената. В този момент тя скочи и започна да го налага с юмруци в лицето. Тоя избяга на момента и повече не съм го виждал. Хванал е цаката, че като предизвика страх, му дават пари и затова го прави по този начин,“ пишат още.

Ето и разигралата се случка: