Медицински специалист подходи непрофесионално към обездвижен мъж.

Ситуацията се е развила пред входа на театъра във Велико Търново, а за нея става ясно от публикация в социалната мрежа Фейсбук.

Стела Николова разказва, че мъж е лежал на стъпалата - бил е обездвижен, с очевиден здравословен проблем. Тогава бил подаден сигнал към тел. 122 и на място пристигнала линейка, както и медицинско лице от женски пол.

Медикът предположил, че обездвиженият мъж е получил инсулт.

Николова твърди, че медицинският екип не разполагали с носилка, също така нямало и служебни лица, които да пренесат пострадалия. На въпрос на жена защо линейката не се приближи от страната на паркинга, медицинското лице заявило: "Има стъпала, как да се пренесе, линейката не се движи по стъпала".

"На предложение да му бъде поставено нещо под главата, за да не е върху цимента, мед. лице казва: "Не нося юрган", споделя още Стела.

Не става ясно как е завършила историята и в какво състояние е пострадалият.

"С цялото уважение към лекарската професия и лекарите, които го заслужават, подобно отношение и начин на изразяване на мед. лице не е нормално и е недостойно", категорична е жената.

Албена Добревска написа в коментарите под поста, че не трябва всички лекари да се поставят под общ знаменател.

"Моля, не поставяйте всички под един знаменател! Сред медицинските работници има много достойни хора - и лекари, и сестри!", написа Добревска.

Снимката е илюстративна.