Дупка трошач седи и чака някой да се погрижи за нея.

Обаче докато дупката "седи и чака" столична община да вземе мерки, тя троши колите на столичани. Дупката с изключително остри ръбове се намира на ул. "Варна" в жилищния квартал "Света Троица" и за нея алармира Румен Стойков. По думите му изрязана дупка в асфалта е в това положение от цели три месеца.

Изрязаният асфалт прави преминаването от там истинско предизвикателство, а ако водачите на превозни средства не внимават - ще се наложи да правят ремонт на предницата или ще се "разминат" със спукана гума.

Ето какво пише Румен Стойков в социалната мрежа Фейсбук: 

"Броите ли дните, съкварталци, броите ли дните, през които си трошите колите в тази изкуствена дупка. Това е така наречения вдлъбнат милиционер с остри ръбове. Изрязан и зарязан, някъде около 90 дни about. Плащаме данъци веднъж, и втори път цакаме за ремонт на джанти и окачване. А парите за ремонти пълнят чували. Теглят ги клошари от банкови офиси. И не е измислица това. А таз дупка милата седи и чака. Листата естествено я запълват, гният и така след 40 години, ще е чук."

Кратер погълна "Мерцедес" в скъпарския столичен кв. "Лозенец"

В коментарите под поста се вкючва Георги Маджев - служител в Столичен инспекторат. Той обяснява, че дъждоприемната шахта в участъка е за ремонт, след което е подадена към Общината и за възтоняваване на вертикалната част. Разбита е и възстановена, но се установява, че няма връзка с канализацията на Софийска вода и централния водопровод. Пусната е към Софийска вода за възстановяване на хоризонталната връзка на шахтата към централния водопровод. По думите му служителите от Софийска вода се бавят 3-ти месец.

"Реално от общината още утре могат да асфалтират това нещо... и да се дадат, както твърдите едни пари на вятъра.. и после да дойде Софийска вода и да я разбие пак /някой слънчев ден/. По тази причина помолих да не асфалтират и Софийска вода да довърши ремонта и след това да се оправи всичко. Уви още ги чакаме и накрая ще се асфалтира, но шахтата ще остане без връзка с канализацията и ще продължим с писмата към Софийска вода да я възстановят, а шахтата да не работи", пояснява още Маджев.

Живува в квартала е изумена от отговора на служителя на Столичен испекторат. Ето какво пише Петя Петкова:

"То ремонт може да не се извърши още 3 години, така ли ще остане? Не мисля, че по този начин се пестят пари, а се дава неограничено време за нехайство - видно е от липсата на резултат."

Снимки: Румен Стойков

Огромна дупка пука гуми и криви джанти наред СНИМКИ