Млад мъж от Видин е намерен мъртъв край язовир Смирненски. Случаят е от 26 юни, но за него се разбира едва сега, когато майката на момчето настоява, че синът й е убит и се опитва да разбере кой е виновен за смъртта му.

Искра Кочанова изпраща сина си Ивайло за риба на 19 юни. Той тръгва към язовир Смирненски в компанията на приятелката си.

"Аз го помолих този път да отиде с приятели, да не ходи с нея, защото тя е подъл човек", споделя майката.

Няколко дни Ивайло и майка му се чуват по телефона, след което връзката с него прекъсва. На 26 юни Искра получава телефонно обаждане от сестрата на приятелката на Ивайло, която й съобщава трагичната вест.

"Казва ми: Не знам, май се е удавил. Аз я питах: А ти къде си била. Тя ми вика: В палатката", разказва пред Bulgaria ON AIR майката на момчето.

Ивайло е намерен мъртъв край язовира с видими следи от насилие. Носел скъп златен ланец и няколко дебитни карти, които изчезнали. Дни след случая, при Искра започнали да пристигат известия от банката, че някой пазарува онлайн с картите на Ивайло.

"Сумата надминаваше 1500 лева, обаче трябваше да се направи допълнително разследване за това кой разполага с парите на сина ми", каза още съкрушената жена.

Близките на мъжа твърдят, че той прекалено много обичал живота, за да посегне на своя.

"Лично моята хипотеза е, че е имало е борба, Ивайло е бил пребит. Ивайло е бил убит, не се е удавил", смята неговият приятел Радослав Великов.

От прокуратурата в Монтана съобщиха, че по случая тече досъдебно производство, разпитани са и свидетели, като един от тях е и приятелката на Ивайло Кочанов.

Каква е причината за смъртта, ще стане ясно до дни, след като излезе съдебномедицинската експертиза.