Екипът ни попадна на снимки от неприятните условия в Специализирана болница за рехабилитация.

Рехабилитационната болница в Сапарева баня се слави с предлаганите възможности за профилактика, лечение и релакс на открито. Минералния плаж с един басейн, минерални душове, игрище за плажен волейбол и снек бар, разположен в парковата й зона е привлекателно място за жителите и гостите на гр. Сапарева баня, в летните горещини. Така е представена болницата в официалния й сайт. Съобщението изглежда обаче е примамливо и преувеличено. Със сигурност преувеличено! GlasNews.bg попадна на снимки, които съвсем не отговарят на описанието "Привлекателно място".

Специализирана болница за рехабилитация „Сапарева баня" АД работи по програмата на Националния осигурителен институт за профилактика и рехабилитация в Spa центрове на осигурените лица, клинични пътеки и свободен прием. Болницата разполага с 200 легла. Тук е моментът да споделим с вас снимките от 1-ва & 2-ра категория стаи в Централната сграда на санаториума.

"Стаята, тоалетната и прозореца - високо като във затвор!", така Дарина Грозданова, която е автор на снимките, описва гледката.

Действително от фотосите става ясно, че Дарина е права - лоши са битовите условия, както и санитарните, а това е предпоставка за разпространението на инфекции. Хората там ходят да се лекуват, а не да се разболяват, нали така?

Все още ли се чудите кой санаториум да посетите? Вижте някои предложения!

Бихме искали да отбележим, че в официалната интернет страница на болницата липсват снимки, които да покажат в какво състояние е санаториума. Създадена е галерия, в която са качени снимки на басейн, външната част на болницата и пейзажи... Защо ли?

В официалния сайт на СБР - Сапарева баня всичко изглежда и звучи перфектно: 

Дарина Грозданова, която е била пациент на болницата, е запечатала снимки и на задната част на санаториума. Разруха - така бихме описали състоянието, в което се намира. "Собствениците са изоставили всичко и само лапат пари от Здравната каса! Разбрах, че взимат по 800 лева на човек по НОИ и по 400 лева на човек по Клинична пътека! Хората там работят за минимална заплата!", пише Грозданова в социалната мрежа Фейсбук.

Малко са им скандалите в СБР-Баня. Танцуват ни по болните глави!

Предлагаме Ви да видите и снимки от банята и "басейнчето", в което пациентите правят процедури. Оставяме коментарите на вас.

Редовен посетител на санаториума пише, че в отделните сгради от основната условията са били перфектни - по-добри от хотел дори. Прочетете коментара на Катя Бочева:

"Със съпруга ми ходим пета поредна година. Да. Това е положението в банята, която не ползваме. В двете отделни сгради от основната условията са перфектни. След основен ремонт са и всичко е ново и чисто. По-добро от хотел дори. Физиотерапия, луга, вихрова вана, масажи... това ползваме. Чисто и хората са много вежливи. Водата е уникална и много, ама много ми помага! Освен това ползваме външните басейни - също на ниво. При вход 15 лв., места няма. Това е тази година. И да не забравяме, че отиваме там на ЛЕЧЕНИЕ!".

Специализираната болница за рехабилитация „Сапарева баня" АД в гр. Сапарева баня се намира в тих район на края на града, в красив парк, в близост до центъра. Минералната вода в Сапарева баня спада към групата на специфичните. Характеризира се като хипертермална, слабоминерализирана, сулфатно-хидрокарбонатна, натриева, флуорна, силициева и сулфидна. Сапаревобанската минерална вода е бистра, безцветна, с мирис на сероводород. Температурата при нейния извор е 102 °С.

А какви са вашите впечатления от санаториума?

Само на 45 км от Пловдив - лечебните води, излекували ревматизма на Цар Борис III