Нагъл начин за рекламиране на фирма за небанкова финансова компания, фокусирана върху предлагането потребителски и ипотечни кредити, вбеси старозагорци.

Вероятно сте ставали свидетели как хора лепят рекламни брошури по входове на блокове, фасади, спирки, подлези, метростанции и други обществени обекти. Безразборното лепене на обяви и плакати на нерегламентирани места е порочна практика и често води до загрозяване на естетическия вид на сградите.

В много градове у нас има афишни колони - това са места, на които по закон лепенето е позволено. Явно обаче афишните колони не са достатъчни, защото в Стара Загора започнаха да прикрепят рекламни листови по дръжките на входове. Това става ясно от публикация на Георги Стоянов в социалната мрежа Фейсбук.

"До сега фирмите за бързи кредити (и други) ни засипваха колите и чистачките с листовки", така започва публикацията на мъжа.

Георги споделя, че излизайки от жилището, в което живее, вижда новия, още по-неприятен похват за рекламиране.

"Купчинка листовки, перфорирани са вързани със свинска опашка (кабелна връзка) за дръжката на входа!", добавя той.

"С известно усилие ги откъснах, за да освободя дръжката, но самата свинска опашка е невъзможно да се свали на ръка, наложи се да търся клещи-резачки, ножица или поне нож, за да се върна да я сваля", пише Георги.

Стоянов определя това като "агресивна реклама", която отблъсква хората.

"Това е уникално неприятно и непрофесионално! Възможно е лицата, които ги поставят из целия квартал по дръжките на входовете, решетки на входни врати, халки на гаражи и т.н. (включително на стълбовете на уличните знаци) някой да му прикипи ако ги види и да се стигне до сериозна разправия или "шамаросване". 

След като свалих от моя вход, вече изнервен, тръгнах по задачи мислейки, че това е някой от входа - станал дистрибутор на съответната фирма за бързи кредити и го е сторил на собствения си вход. Но бързо видях подобно извращение на съседни входове, блокове, на гаражите и уличните знаци, на врати и решетки на магазини, фирми и т.н. Свалих няколко преди да започна да снимам. Това е квартала около Орбита и Баня Пиперка. Не знам другаде из града вилнеят ли. Минавайки по 2-3 малки улички в квартала съм свалил от над 30 места (врати) купчинки листовки така грубо закрепени със съответните кабелни връзки. Понеже не нося с мен ножици, не успях да сваля самите връзки и остават по дръжките на врати и т.н. Снимал съм част от тях и част публикувам тук.

Не знам какво може да се направи, на какво правно или друго основание, но се надявам някой компетентен по въпроса в Общината да вземе мерки, дори да е само с обаждане и мъмрене до съответната фирма да прекрати тази порочна практика. А дано има възможност и за по-сериозни мерки, за да е сигурно, че ще престанат", завършва публикацията си мъжът.

Какво прави Община Пловдив срещу това бедствие - лепене на лепенки? ВИДЕО

Вижте снимки:

"Поредната глупост на човека!", написа в коментарите под поста Пламена Тодорова.

"Много са нахални", добави Станислав Желев.

"Отвратително! И аз много се дразня когато с габарчета забиват по дърветата реклами, вадя ги с отвертка или ключове", коментира Здравко Кашеров.