Силният вятър - точно както прогнозираха синоптиците, се изви над Пловдив преди минути и изплаши пешеходците в този момент. По улиците се разхвърчаха боклуци, има съборени дървета.

Голям клон на дърво се стовари на ул. "Орловец" и по чудо не удари преминаваща кола. Същото се е случило и на Пазарджишко шосе, посока кръговото на Метро, където дърво се е отцепило и е препречило пътя. Вследствие на това и катастрофа, станала междувременно, тапата там е огромна. Очевидци призовават пловдивчани да се запасят с търпение.

Засега няма информация за пострадали хора.

На спътниковата снимка, публикувана от Meteo Balkans, виждаме развиващите се процеси над Балканският полуостров.
Гръмотевична буря вилнее сега над района на Сандански и Петрич, а много скоро бурята ще се насочи и към Гоце Делев. Силен вятър нахлува от северозапад през Сърбия и дори се визуализира на спътниковата снимка. Именно черната линия, показва границата между топлия и студения въздух. До 2-3 часа силен вятър ще обхване Западна България и Дунавската равнина!
Опасно силен вятър ще има и във вторник: По-добре да не излизате навън!

Няма хубави новини за времето и за утре. Във вторник ще бъде хладно и много ветровито. Облачността ще бъде значителна в източните части на страната, а в западната половина след обяд ще се разкъсва и намалява. Краткотрайни превалявания ще има на отделни места в западните и североизточните райони, като валежите по високите места ще бъдат от мокър сняг, но няма да бъдат значителни. Краткотрайни снежни заряди са възможни и по високите места в Софийско. Дневните температури ще достигнат 5 до 10 градуса.

В сряда денят ще започне с доста студено за това време на годината време: минималните температури ще бъдат от около минус 3 на места по високите полета до около 3 градуса. Ще бъде все още ветровито с умерен и силен западен вятър. Облачността ще бъде променлива, на моменти значителна. Не са изключени слаби краткотрайни превалявания, но само на изолирани места.

Дневните температури ще бъдат от около 5-6 до 12 градуса.