Асеновградчанка е ужасена от безотговорни шофьори, които минават на червено на светофар до училище в града. Жената апелира не само към водачите, но и към Общината да се вземат сериозни мерки, преди да е станало непоправимото. Ето какво написа Весела Колева във Facebook:

"Искам да обърна внимание на нещо изключително важно, а именно пешеходния светофар до училище "Отец Паисий", който не е сложен там за красота! 

На мен лично вече 5 пъти ми се случва да не ми спрат на червено и да ме отнесат, а аз съм човек, който пресича с огромно внимание и винаги тръгвам чак след като се уверя, че колата ще спре.

Училището разполага с може би най-отговорната охрана в града, която излиза по средата на платното и чака всички деца да пресекат преди и след училище. На всяко голямо междучасие има поне по 2-3 коли, които минават на червено и това във времето когато е най-пълно с деца, охраната е в средата на платното и пак не спират!!! ????

Миналия ден шофьор не спря на зелено на дъщеря ми, на всичко отгоре я и напсува. Дано се припознаеш и най-вече дано не си родител, защото ще ми е безкрайно мъчно за децата ти!

Към общината - измислете генерално решение по въпроса, сложете камери над светофара и си глобявайте нещастниците, които всекидневно рискуват живота на децата ни!"

Жената е подкрепена от много асеновградчани, един от които е по-краен:

"И също официално разрешение от общината, въпросната охрана да може да хвърля едри камъни по всеки наглец, дръзнал да премине на червено."