Бетонните плочи на Крайбрежната алея във Варна осъмнаха с надпис.

Надписът, положен върху бетонните плочи на Крайбрежната алея, което едно от най-желаните и посещавани места във Варна, гласи: "Путин е фашист!". Авторът на вандализма не е известен, а бетонните плочи най-вероятно са били нашарени в тъмните часове на нощта.

За постъпката научаваме от публикация на Мартин Георгиев. Към човека, който е надраскал плочите, Георгиев се обърна така: 

"До индивида, както и на други като него или нея, където драскат неща, където не им е мястото. Защо не си драскате във вас - вкъщи, ами да се занимават едни хора да заличат грозната гледка, а пък и не за първи път се драска по бетонните плочи на крайбрежната алея - паркинга и не само там!", пише Мартин в социалната мрежа.

Той споделя, че има хора, които се опитват да поддържат града чист и подреден, но има и такива, които вандалстват умишлено.

"Преди 2 дни организираха почистване за пореден път на една част от крайбрежната алея, а след 3 дни пак някакви Х-подобия на хора си изхвърлиха отпадъците от кафета, бири, автомобилни гуми и т.н.", допълва още Мартин, който се обръща и към любителите на  чопленето на семки:

"Тия дето се събирате вечер на крайбрежната алея на паркинга и чоплите разни семки, защо просто не си ги събирате в плик или някакъв съд, а с килограми ги оставяте на паркинга по земята", пита Георгиев.

"Различни групи хора правят доброволно почистване, където тия хора не хвърлят и цапат, а Вие сте свикнали цял живот някой да ходи подир гъза, за да чисти след Вас.", гласи заключителната част от автора на публикацията.

А в коментарите Фейсбук потребителите отбелязват, че вандалските прояви се случват, защото няма глоби.

"Докато няма глоби ще е така. Общинска полицията, като обикаля долу, не й е проблем да пише по някоя друга глоба за замърсяване по 20-тина лева", коментира Живко Иванов.

"Раздвоен съм. Хем вярно, хем грозно", пише Петър Стоянов по повод надписа "Путин е фашист".

Припомняме, че в началота на 2022 година паметникът на Съветската армия в Бургас осъмна с надпис, който отново се отнасяше за Владимир Путин и гласеше: "Путин е убиец".