Ново напрежение сред хотелиери от Слънчев бряг, приютили украински бежанци. След като в началото на седмицата те алармираха, че повече от 6 месеца не са получавали суми по програмата за настаняване бежанци, сега проблемът е друг.

Одобрените суми, които имат да получават според списъците, публикувани на страницата на Министерството на туризма, не отговарят на очакванията им.

Част от управителите твърдят, че парите, които ще получат са с близо 50% по-малко, от тези, които им се полагат, предаде Нова.

Хотелиерите още чакат парите си за украинските бежанци

Припомняме, че в началото на месеца министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев обяви от парламентарната трибуна, че проверка на МВР е установила редица дублирани регистрации на украински бежанци в хотелите.

Тогава стана ясно, че понякога се касае за хотели на един и същи човек, който няма как да не знае, че едно лице е регистрирано на няколко места. Има хотели, в които са настанени над 1,5 пъти повече хора от максималния капацитет, деца, които не са се родили и хора, които не са влизали в България.

Установиха редица фиктивни регистрации на украински бежанци в хотелите