"Розобер - София, 2024 година", така са озаглавени няколко снимки, публикувани в социалната мрежа Facebook. На тях виждаме как двама мъже си берат от розите, които се намират на булевард "Княгиня Мария Луиза".

Един от мъжете е със синя чанта и се предполага, че именно в нея събира откъснатите рози. Снимките са публикувани от Теодор Асенов.

Розоберът в София предизвика смесени реакции в социалната мрежа. Някои от потребителите на Facebook са на мнение, че господата от снимките вероятно работят към общината и само подрязват розите.

"Розите след подрязване се разклоняват и цъфтят още по-обилно и за по-дълго. Та, нищо няма да стане, ако само режат без да изкореняват. По-скоро, няма да цъфтят дълго, ако не се режат. Дали пък не работят за общината, може дори да им плащат да режат, защо не ги попитахте, а? Точно такива млади храсти трябва да се подрязват редовно", изрази мнението си Диана Трампова.

Други обаче са на мнение, че въпросните мъже продават набраните рози.

"И после пред гробищата или на Женския пазар - по 5-6 кинта букета";

"Абитуриентските балове са в момента. Спестени най-малко 30 - 40 лв. за букет. Другаде ще отнесат голяма глоба, а тук - нищо! После се чудим защо има вандали!";

"И довечера в Студентски град - 10 лв бройката", гласят малка част от коментарите.

Разбира се, не липсват и шеговити коментари - някои от които са свързани с романтично риалити предаване "Ергенът".

"Тези ще продължат риалитито явно";

"Ергените!";

"Имат среща!";

"Берат ги за онзи чехъл - Ергена";

"Ергенино от тия рози ли е брал?";

"Не берат, а крадат!".