Пореден случай на насилие над животни, но този път насилието не е причинено от човек.

Жена, живееща в старата столица, сигнализира в социалните мрежи, че на улица "Полтава" е доста опасно. Тя предупреждава съгражданите си да избягват това място, а причината - бездомни кучета са нападнали и почти разкъсали домашен любимец.

Нели Гезенчова разказва цялата ситуация във Фейсбук група. Тя споделя, че е била до обект на куриерска фирма и от там е тръгнала към близкия парк. От бакалия, която се намира малко след офиса на куриерската фирма, в нещо като подлез, в основата на едни стълби, които излизат на стръмната улица от "Тремол" към "Полтава" 3, неочаквано и шокиращо за Нели са изкочили бездомни зверове, които са нападнали нейното куче.

Жената споделя още, че бездомните кучета са проявили ужасяваща агресия и са подмятали Чарли (кучето на Нели) като парцалена кукла. Чарли успял да се измъкне от захапките на кучетата благодарение на автомобил, който е потеглил към тях. "Аз крещях като луда и от бакалията изкочиха две жени, и ми се разкрещяха, че викам все едно някой е умрял. Моето кученце щяха да го убият, само защото мина от там.", пише Нели.

Гезенчова е сподели и снимка на пострадалото животинче. От нея виждаме, че коремчето му е разкъсано на няколко места. Жената казва, че един Бог знае дали ще се възстанови от раните и стреса.

"Кучетата, които го нападнаха явно са обгрижвани от работещите там и са все още там. Не минавайте покрай това място! Нападат тихомълком. Днес пострадахме ние, утре.... утре някой друг е наред.", предупреждава собственикът на домашното куче.

Много хора се включиха с коментари под публикацията на Нели. Всички от тях пожелават на пострадалото куче да се оправи бързо и съветват собственичката да подаде жалба и да сигнализира съответните институции. Междувременно от друг човек, коментирал поста, разбираме, че и по ул. "Филип Тотю" също има бездомни и агресивни кучета. "Ходят на тумба 5-6. Нападат не само кучета но и хора.", пише Павлина Аврамова.

"Да, точно там (на ул. "Полтава") лежат две огромни кучета. Местят се и пред Лидл. Хора не лаят, но на кучета се спускат и хапят. Бързо да се възстанови Чарли!", коментира Диана Радева.

"И да се подават сигнали не знам дали някой ще го вземе под внимание.. тези двете кучета, които обикалят около Лидл и парка наистина са агресивни, спускали са се и на моето куче, ужасно е да излизаш и да се страхуваш от кой ъгъл ще се появи някое бездомно куче и ще се нахвърли на твоето!", гласи коментар на Даяна Генчева.

Всяка нощ едно и също: Глутница кучета тормозят карловци

Пострадалото куче на Нели Гезенчова

Глутница бездомни кучета свлякоха на земята и нахапаха жена ВИДЕО