Шофьорка, която "диша" от балон, е заснета да управлява автомобил във Варна. Кадрите предизвикаха остри реакции от местните, особено след тежката катастрофа с жертви - тази с "покривания" рецидивист Георги Семерджиев.

Според очевидката, балонът е пълен с райски газ заради неадекватното поведение на водачката и криволиченето и по пътното платно.

"При наличието на толкова безотговорни хора, нещастните случаи на пътя няма да спрат! За съжаление момичетата са решили, че най-уместното място и време да “дърпат балони” ( да употребяват райски газ) е шофирайки на пътя, като изобщо не им прави впечатление криволиченето им от лента в лента. Правете си “удоволствието” на друго място и не застрашавайте нечии животи", пише авторката на кадрите Мартина Евакимова.

Потребителите се обединиха около мнението, че именно заради подобни лица зад волана стават все повече инциденти.

"Все си мисля, че сме стигнали дъното на деградацията, но за съжаление всеки ден се убеждавам, че дъното е по-дълбоко, отколкото съм предполагал.", пише Виктор Н.

"Като видя някой с тези балони и първата ми асоциация е "олигофрен"... А зад волана- няма да коментирам, че ми е неудобно", добавя Мартина И.

Междувременно друга шофьорка разкри, че същата червенокоса водачка е счупила номера й и е одрала колата й при слаба маневра за паркиране.

Модерните "балони" съдържат диазотен оксид, известен като “райски газ”. Това е химично съединение с формула N2O, което при вдишване предизвиква чувство за еуфория. Това е причина и за името. Заради анестетичен ефект се използва в хирургията и денталната медицина.

Ефектите от вдишването започват в рамките на 5 до 10 секунди и продължават от 20 до 40 секунди, като най-изразителен от тях е неудържимият смях. Обикновено зрението се замъглява, появява се чувство за дезориентираност, развива се и повече толерантност към болка. Появяват се зрителни и слухова халюцинации. Според запознати "балонът" може да е и средство за бързо изтрезняване.