Нова измама - неканени майстори извършват непоискани ремонтни. Точно това се е случило на 75-годишна жена от село Горна Крушица, община Струмяни.

Шестима мъже дошли в дома й и накрая си тръгнали с отлична премия за нищо работа.

В понеделник при Велика Георгиева дошъл мъж, който първоначално я помолил да му услужи с одеяла, защото се нанасял в квартира в селото и му трябвали завивки за децата. Така започнало всичко.

"Започнах да изваждам одеяла, каза, че им трябват за децата", споделя възрастната женица пред Нова тв.

Докато дава юрганите си, за да направи добро жената получава предложение.

"Обърнаха внимание на разхвърляните керемиди. Обясних им, че нямам пари да ги направя. Те казаха, че се занимават точно с това", разказва Велика.

Жената опитала да отклони предложението, но още неизказала се, вижда как отнякъде идват още мъже и се качват на покрива.

"Качи се от горната страна, разбута керемидите, излезе на покрива отгоре и отиде при комина нагоре. Започна да сваля  керемидите. Казаха, че за 100 лева ще ми ги върнат обратно", добавя жената.

Засипана от думи и самохвалства от появилите се шестима майстори, бабата получила лист и химикал, за да подписва договор. Без да има какво да направи, възрастната жена само станала свидетел как за час и половина майсторите пренаредили здравите керемиди на покрива й. После започнал пазарлъкът.

"Дойде и започна да ми обяснява - 25 квадрата по 40 лева колко струват. Значи 1000 лева, искал да му дам. Казах му, че за една дупка 1000 лв. не мога да ти дам. Притесних се, все пак те са много хора. Бях има дала 150 лева за материали, дадох им и още 690", допълва Велика.

Накрая майсторите се съгласили на 840 лева и си тръгнали с молбата жената да не споделя с никого колко евтино са й взели, защото по принцип работели на много по-високи цени и така щели да си подбият пазара.

Полицията обаче реагирала бързо и след като Велика Георгиева подала сигнал - керемидените майстори са задържани в Кресненското дефиле. Оказва се, че са от села в областите Силистра, Хасково и Стара Загора. Жената е извикана в полицията за да ги разпознае.

В близките баба Велика ще си получи парите обратно. Обещава си да внимава много, дори и да иска да стори някому добро.