Нагла кражба е била извършена в столичен храм.

Храмът "Свети Дух", който се намира в северната част на София, отдясно на шосето София-Лом, е подложен на набези от крадци. В социалната мрежа Гражданинът Игрек написа, че отново са откраднати месинговите кранове на чешмата, която се намира в двора на храма.

"Слава Богу, отвътре нищо не е взето", уточнява Гражданинът Игрек.

Свещениците от столичния храм се надяват човекът, който е извършил грозното деяние, да се засрами и да върне месинговите кранове.

"Няма да изпадам в многословие, но ще помоля този, който ги е взел, от името на свещениците, да ги върне, ако този пост изобщо стигне до него", написа още Гражданинът Игрек.

Снимка: Гражданинът Игрек

В двора на храма има камери за видеонаблюдение, но засега свещениците не искат да дискредитират със снимки извършителя на това деяние. 

"Ще заложат на вярата в неговата съвест - да дойде и да ги върне, търсейки прошка с дълбоко разкаяние. Всички сме грешни и слаби, затова всички грешим. Има грешка (грях), има покаяние, има и прошка. Може би този пост ще е ,,глас в пустиня", но никога не се знае, никога не е късно да поправиш кривините си", завършва публикацията си Гражданинът Игрек.

Потребители в социалната мрежа осъдиха постъпката на извършителя. Голяма част от тях са категорични, че човекът, извършил кражбата, страда от липса на съвест и почтеност.

"Няма да стане със саморазкаяние, те ако имаха морал и съвест нямаше да крадат въобще. Да пуснат снимките от видеокамерите и ако някой ги разпознае да сигнализира. Допускам, че са хора от квартала...", коментира Росица Атанасова.

"Може би е редно да се покажат лицата на крадците. Случаи като този не са единични, както казахте. При една от предните кражби купувах кранче, този път пак ще го направя (ако някой не ме изпревари)", добави Десислава Попова.