Днес от 18 ч. в Градската градина в столицата ще бъде открит Немският коледен базар, но единадесетото издание ще премине под знака на COVID-19 и новите ограничителни мерки.

Достъпът до територията му ще бъде само със зелен сертификат, като в рамките на базара ще се спазва изискването за отстояние, но маски няма да е задължително да се носят.

Деца на базара ще се допускат само с възрастен придружител, който притежава зелен сертификат.

"Целта на Немския коледен базар е да пренесем в България една традиция с нейните многообразни вкусове. Мотивацията да организирам тези базари вече толкова години се състои в уюта и красотата, които видях преди години в Германия и ме накараха да пренеса тази традиция и тук", каза пред bTV Теодора Бреме, управител на фирмата, организатор на базара.

Посетителите ще могат да се насладят на традиционните немски коледни изкушения - ароматното греяно вино глювайн и яйчен пунш.

На базара ще има още автентична германска бира, различни видове вурстове, ядки, типичните щолени, които пристигат специално за коледния базар.

Бирата идва от Бавария, щолените - от Дрезден, продукцията се подготвя специално за нашия коледен базар.

"Нашият асортимент не може да се намери в хранителните магазини в България, категорична е Бреме. Тя обеща на посетителите на базара истинско коледно настроение и кулинарни изкушения за малки и големи.