Първи снимки показват обстановката край пловдивската болница, в която избухна пожар. Евакуирани хора има пред входа на лечебното заведение. Като на мястото са пристигнали множество пожарникари и полицаи.

Пожар  лумнал в блок „Хирургии“ на УМБАЛ „Св. Георги“ на Пещерско шосе тази нощ. Заради сигнала за пожара във Втора хирургия на 11-ия етаж са пристигнали шест екипа на Пожарната, както и три патрулки.

Хора, които са искали да влязат в болницата не се допускат до сградата. Все още няма информация за инцидента и колко тежък е той.

Пожарът е овладян като няма пострадали. Били са евакуирани етажи 10, 11 и 12. Води се разследване по случая.

Обновена в 23:11: На място първоначално са били изпратени 10 екипа на Пожарната, тъй като е било съобщено за усетено задимяване на етажите от 11 - ти до 6- ти. Болничният персонал е реагирал изключително бързо и е успял да евакуира 23-ма пациенти. Към мястото са изпратени и екипи на полицията, заявиха от Пожарната.  Пламъците са тръгнали от стаята на санитарите, пише TrafficNews.bg.

„Дежурните лекари и екипи от Втора клиника по хирургия са реагирали своевременно и са евакуирали пациентите. Предстои причината за инцидента да се изясни, като на място има екипи на пожарната и полицията“, пишат от пресцентъра на лечебното заведение.

Очаквайте подробности!

УМБАЛ "Свети Георги” с официална информация за пожара

Избухна пожар в болница! СНИМКА