Днес над по-голямата част от страната ще бъде облачно, а разкъсвания на облачността ще има над северозападните и югозападни райони. Слаб сняг ще вали на места в крайните източни райони и по Черноморието, а по самия морски бряг валежите ще са в смесена фаза — дъжд, мокър сняг и суграшица.

В Лудогорието и Черноморска Добруджа ще се образува няколкосантиметрова снежна покривка. В западната половина от страната облачността ще бъде незначителна. Там ще духа до умерен вятър от север-северозапад.

Минималните температури сутринта ще бъдат от около минус 5 по високите котловини на запад до 2-3 в югоизточните райони. Дневните температури ще бъдат от 1 до 6-7 градуса, съобщиха от НИМХ.

В петък облачността ще бъде значителна, с разкъсвания и намаления над северозападните райони. Минималните температури ще са от минус 4 до плюс 2-3, а дневните - от 1-2 градуса в Лудогорието и високите западни полета до 7-8 в западната част на Дунавската равнина и Тракия. Северно от планините и в източните райони ще превали слаб сняг.

В събота ще остане със значителна облачност. Минималните температури ще са от около минус 4, минус 5 до плюс 1-2 градуса.  Около планините и в централните части на Дунавската равнина ще превали сняг. Ще остане ветровито, а умереният и силен вятър от северозапад  и  север ще усилва усещането за студено време. Дневните температури ще достигнат стойности от около нула до плюс 5-6 градуса.

В неделя облачността ще се разкъса и намалее до слънчево време. Минималните температури ще се понижат и ще са от около минус 7 по високите полета до минус 1, а дневните от нула до 5 градуса. Вятърът ще бъде до умерен, от запад.

В понеделник вятърът отново ще се ориентира от север и северозапад. Минималните температури ще бъдат от минус 3-4 до плюс 3 градуса, а дневните от 1-2 до 8 градуса. Северно от планините и в североизточните райони ще има краткотрайни, възможно - интензивни валежи от сняг.