Новата временна организация за движение по северното платно на бул. „Хаджи Димитър, която трябваше да влезе в сила на 3 октомври, влезе в пълна сила вчера – 6 октомври. И за първи път пловдивчани не само че не се разсърдиха за просрочването (което за Пловдив си е нещо обичайно), но съжалиха, че изобщо се е случило въпросното  двупосочно движение.

Защото… настъпи истински кошмар. „С новата организация ще облекчим трафика“, коментира преди дни зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов. Е, за него и за всички останали в Общината, които измислиха и сътвориха въпросното „облекчаване”, имаме новина: облекчаване не само че няма, но настъпи истински хаос, гарниран с огромни задръствания, тапи от половин час на Коматевско шосе и опасност от инциденти заради теснотията, обозначена с ленти.

А хора от цял квартал, заключен между улиците „Атон” и „Огоста” буквално се чудеха как да се приберат по домовете си, защото единственият преход, който има беше оставен преди „облекчаването”, вече го няма – и той е разкопан и затворен. Наложи се да правят сложни лупинги, за да стигнат до къщите си, да преминават през нещо като улица, което не е улица, и на което живеещите си паркират колите и за преминаващи просто няма място.

Така че господин Чонов и специалистите му не е лошо да отскочат до северното платно на бул. „Хаджи Димитър“ между кръстовищата с ул. „Царевец“ и ул. „Лерин“ и на място да се запознаят с обстановката, да се почешат малко по-дълго по главите си и да измислят как наистина може да се облекчи трафикът.

Да се експериментира е хубаво нещо, но когато експериментираш с търпението на хората, когато тестваш границите им, резултатът е винаги един и същ – недоволство, възмущение, гняв и болка. И, пловдивски общинари, не забравяйте, че животът е път. Път, който води към Дома.