Проверяват хеликоптер, летял на опасно ниска височина над плаж „Градина”. Реакцията идва след сигнал до транспортното министерство.

В медийното пространство се появиха кадри, на които се вижда как хеликоптерът прелита над един от най-оживените плажове около Созопол. От министерството са категорични, че пилотът е допуснал редица нарушения.

„Бяхме на плажа да гледаме изгрева на слънцето, близо до нас имаше парти и се появи един хеликоптер, който мина два пъти над водата, като единият път даже слезе с носа много близо до водата, сигурно на 2-3 метра и изведнъж ускори нагоре, мина над плажа много близко”, разказа за Нова Васил Марчев, очевидец на случилото се.

Организаторът на полета с хеликоптер над "Градина": Погрижихме се за безопасността

По думите му хеликоптерът е прелетял на около 10 метра над плажната ивица. А вчера по плажа все още е имало рекламни материали, разпръснати от организаторите на събитието.

"Особено, когато хеликоптерът се наклони много близко към водата изведнъж, всички очаквахме, че може и да падне във водата. Беше доста стресиращо", споделя още Марчев.

Той допълва, че вчера по плажа все още е имало рекламни материали: "Съвестни къмпингуващи събираха в чували боклуци, не само банкнотите, но и други, които бяха останали. Втъв водата никой не си е направил труда да ги събира тези неща", разказа още той.

Транспортният министър с коментар за хеликоптера, прелетял над "Градина"

Вижте какво разпиля хеликоптерът, прелетял над "Градина" СНИМКИ