Летище Пловдив посреща първия полет от английския град Манчестър на 16 декември. Тържествено откриване на новата авиолиния от Манчестър до Пловдив ще се състои тази събота от 10:30 часа. След официална церемония ще бъдат посрещнати и първите пътници, които ще кацнат с полета от Великобритания.

Броят на полетите за последната една година е чувствително увеличен, отчете ръководството на летище Пловдив. Освен полетите, ръст има в приходите, броя на рекламодателите, а инфраструктурата е подобрена. Тези постижения се дължат на усилията на ръководството на аеропорта в лицето на екипа Красимир Пешев, Дойчин Ангелов и Тодор Шопов, които поеха управлението на летището миналата година.

Активни преговори за разкриване на нови авиолинии до летище Пловдив се водят с различни авиокомпании, които очакват подкрепа от Фонда за развитие на летище Пловдив.
 
Разговори се водят за полети до европейски дестинации, които включват нови градове както от Германия, така и от атрактивни дестинации от Италия и Испания. Заради проявен изключителен интерес към редовни линии за осъществяване на целогодишен туризъм в България и по-конкретно в региона на Пловдив, може да бъде разкрита авиолиния от Ташкент до Пловдив.
От 29 декември започват чартърните полети от Анталия и Измир до летище Пловдив.