Продължава отстраняването на щетите след снеговалежа в Пловдив.

Няколко екипа на Пожарната продължават разчистват падналите дървета в "Кючук Париж". Преди минути пристигнали да премахнат дървото, което проби автомобил в квартала, видя репортер на GlasNews.bg.

В пловдивския парк "Каменица" огромни клони са се стоварили по алените.

"Хубаво, че нямало деца в лошото време", заключават местните жители.

 

Над 100 са щетите на автомобили, върху които са паднали клони, съобщиха по-рано днес от РДПБЗН- Пловдив.

Всички екипи на ОП „Градини и паркове” работят по отстраняване на щетите след снеговалежа. Пожарникарите също действат за справяне с пораженията.

50 см сняг натрупа в Пловдивско! Инцидент стана край село в планината СНИМКИ

 Според експерти, това че листопадът не е приключил напълно, интензивните дъждове и комбинацията от мокър сняг и силен вятър са причина за броя на пречупените дървета и клони.

„Всички бригади на ОП „Чистота” продължават да работят на терен. Жените ръчен труд почистват подлезите и спирките. Затруднено е почистването на тротоарите, което става след отстраняване на падналите клони и дървета”, заяви директорът на ОП „Чистота” Димитър Георгиев.

Над 5270 сигнала към 112, затворени пътища и области в бедствено положение


Той допълни, че шахтите в целия град се почистват от падналите листа с цел превенция.
„В готовност сме с 20 машини-разпръсквачи да обработваме надлези, мостове и пътища против обледеняване”, заяви Димитър Георгиев.
Той каза още, че над 50 машини цяла нощ са почиствали основните пътни артерии.

„След като разчистихме булевардите, улиците първа категория влязохме във вътрешно-кварталните улици, но работата там се затруднява от падналите дървета и паркиралите автомобили”, каза още директорът ан ОП „Чистота”.

Той допълни, че няма затруднения в сметопочистването и сметоизвозването в града, те се извършват по график.

Кадри, заснети от репортер на GlasNews, показват обстановката в "Кючук Париж". Клонки и дървета има по някои тротоари и зелени площи. Вижте снимките, заснети по улиците на квартала:

Родопско село е откъснато от света! Няма ток, пътят е блокиран

Паднало дърво проби кола в Пловдив СНИМКИ