В разгара на коледните и новогодишни празници, освен заредени с добро настроение, трябва да бъдем и нащрек. Всяка година по това време силни гърмежи отекват в повечето населени места у нас. Пиратките са на почит сред младежите, а звуците, които те възпроизвеждат се чуват почти по всяко време на денонощието. Освен неприятният шум от пиротехничните средства, много хора се опасяват и от друго. Повечето от вас знаят, че пиратките могат да бъдат много опасни, а неправилната им употреба да доведе до инциденти.

Младо момиче от Пазарджик сподели за неприятна случка.

„Тези две деца днес по центъра хвърлиха пиратки. Хвърлиха една в краката ми и след това пак ме засякоха и хвърлиха още една. Аз разбира се си изкарах телефона да ги снимам, но те започнаха да бягат и да се крият. Моля, ако си ги разпознаете, приберете си ги,“ написа Симона Тонева.

„И аз ги видах и на мен хвърлиха, пълен потрес,“ написа друга жителка на града.

„Малки престъпници! Чудя се що за родители имат при положение, че явно не ги възпитават по никакъв начин, и това което те правят е животозастрашаващо. Мой съвет, ако успеете да хванете някой от тях, може да се обадите на полицията или да се свържете с детска-педагогическа стая!,“ съветват в мрежата.