Проходът Троян-Кърнаре е затворен за движение за товарни автомобили с максимално допустима маса до 12 тона, заради опасност от заледяване на пътното платно.

По-рано беше ограничено движението на моторни превозни средства с ремаркета и полуремаркета и през проходите Рожен, Превала и Печинско. 

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Ето къде вали сняг в момента СНИМКИ+ВИДЕО

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви за днес предупредителни кодове за снеговалежи в България. Предупреждението от втора степен - оранжев код, за очаквани значителни снеговалежи е за област Смолян и част от областите Благоевград, Пазарджик и Пловдив. Предупреждението от първа степен за снеговалежи е за областите Кюстендил, Перник, София-град, София-област, Ловеч и част от областите Враца и Монтана; за значителни валежи от дъжд и сняг е за област Кърджали, а за значителни валежи от дъжд - в област Хасково.

Снегорините в София са в готовност, край Пазарджик побеля СНИМКИ

Снимката е илюстративна.