Проблемната инфраструктура доведе до отчаяние жителите на пловдивското село Крумово. Населеното място се намира само на 5 километра от втория по големина град у нас, но сякаш е забравено от Бога.

“Проблемът е от 30 години. Улиците не са асфалтирани. Целите са в ями и дупки. Често в тях закъсват коли", коментира жител на селото пред GlasNews.bg.

Жителите на селото се надяват централната власт да чуе за проблемите на селото и да предприеме действия за решаването им.

“Тук живеем около 4000-5000 души - млади хора, а газим в кал и децата ни цопват в локвите. След всеки дъжд има проблеми”, разказват местните. 

Иначе в Крумово има хубави и чисти паркове и детски площадки, но за да стигнеш до тях, трябва да използваш компрометираната пътна инфраструктура.

“Община “Родопи” е разпоредител на финансовите средства. Населеното място не разполага със собствен бюджет. Това, което аз мога да правя, е ежегодно да подавам информация за това къде е необходим ремонт. За 2021 година с решение на Общинския съвет е планувано асфалтирането на улица “Тунджа” в Крумово. Опциите за решаване на проблема са два - или да разчитаме на добрата воля на общината, или Министерският съвет да ни отпусне средства”, каза за GlasNews.bg кметът на Крумово Румяна Самоковарева.