Пореден случай на агресия между депутати в Народното събрание.

Депутатите стигнаха до физическа саморазправа в Народното събрание. Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“ беше бутнат от Хамид Хамид от ДПС. Напрежението дойде след декларация на Костадин Костадинов от „Възраждане“.

„Г-н Костурков обмени реплики с ДПС и станах , за д няма повече контакт- Хамид дойде и казах те да си приберат хората, а ние ще приберем нашите. Той се обърна към мен и с две ръце ме изблъска. Не чух - каза Костурков”, заяви Настимир Ананиев.

И допълни: "ДПС са много изнервени и явно са готови да стигнат до физическа саморазправаХамид е опитен парламентарист. Не може да се стига до физическа саморазправа. ДПС са изнервени и има защо, но физическата саморазправа не е отговорът на това ,което се случва"

"Леко бутнах Настимир Ананиев и той театрално залитна и падна върху колегите си". Така депутатът от ДПС Хамид Хамид обясни сблъсъка си в парламента с депутата от "Продължаваме промяната".

Това, което аз чух, е Костурков има един костур. Взе да обижда колегата, който е с патериците. Нарече го боклук. Отидох да питам защо го нарича така, а Настимир Ананиев отзад ме задърпа за сакото и взе да ми крещи. Това е, просто го бутнах, за да не ме дърпа и да не ми крещи", обясни Хамид пред bTV.

Преди дни депутатите  почти стигнаха до бой в пленарната зала след остри реплики при обсъждането на актуализацията на бюджета на Здравната каса.

Размяната на реплики беше между лекарите Костадин Ангелов от ГЕРБ и Георги Михайлов от БСП.

Напрежение и сблъсъци в парламента имаше и на 1 юни. След думи на депутат от ПП председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов излезе към трибуната. Последваха закани, спречкване и почти бой.

Случката се разигра пред десетки деца, които бяха на посещение в НС за празника.

Хамид: Леко бутнах Настимир Ананиев и той театрално залитна

Депутатите се спречкаха при дебата за бюджета на НЗОК