Очаквам партиите на промяната да следват ясно посоката, която им зададоха българските граждани по площадите в продължение на една година. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти във Велико Търново.

Пожеланието му към новия кабинет беше: той да отговори на високите очаквания на българските граждани. По думите му партиите трябва да дадат ясна гаранция, че няма да се отклонят от тази посока и ще построят такова правителство, обединено от такива приоритети и цели, че те да бъдат в интерес на българските граждани. Денят ще бъде ясен, когато партиите гарантират, че са получили резултати, категоричен беше Радев.

Той коментира и предложението за освобождаването на главния прокурор Иван Гешев.

Бойко Борисов с коментар за преговорите между партите ВИДЕО

"Мисля, че мотивите на служебните министри бяха в защита на върховенството на правото, докато решението на ВСС беше в защита на статуквото, което е отхвълено отдавна от българските граждани", категоричен беше държавният глава, предава БНТ.

Според него това показва, че дълбоката реформа в съдебната система е неизбежна и трябва да гарантира отчетност и отговорност на главния прокурор и истинска независимост в съдебната система.

Президентът Румен Радев е във Велико Търново, защото участва тази вечер в тържествената церемония по връчване на дипломите на курсантите от випуск 143-ти "Георги Стойков Раковски" на Националния военен университет "Васил Левски".