Днес облачността ще бъде често значителна. Отново ще превали, главно в Предбалкана и Дунавската равнина, но валежите няма да бъдат значителни. В Предбалкана ще вали сняг, а в ниските части на равнината — предимно дъжд и мокър сняг.

Минималните температури сутринта ще са от около минус 5 до плюс 3, а дневните ще са без съществена промяна, от 2 до 7 градуса.

Във вторник ще бъде студено и ветровито. Облачността ще бъде променлива, на юг и северозапад намаляваща до незначителна. Северно от Стара планина на места ще превали краткотраен сняг.

Минималните температури ще са от минус 5 до нула, а дневните от минус 1 до плюс 4 градуса, съобщиха от НИМХ.

Сряда и четвъртък ще бъдат най-студените дни, с температури сутрин от минус 9 до минус 3 градуса. На места не са изключени и малко по-ниски стойности - до около минус 12. През деня в сряда ще бъде студено, с температури от около минус 4 до плюс 1 градуса и на места ще има доста райони с ледени дни: такива, при които температурите не преминават нула градуса. Само на отделни места е възможен съвсем слаб сняг.

В четвъртък започва затопляне и дневните температури ще се повишат с няколко градуса.

Според предварителните прогнози, на самите Бъдни вечер и Коледа затоплянето ще продължи, температурите през деня на места ще достигнат и преминат 10-12 градуса, а ако има превалявания, те ще са предимно от дъжд.