Пътните строители от "Автомагистрали - Черно море" излизат на поредна акция на недоволство днес, от 11 часа, пред сградата на Министерския съвет и Президенството.

Протестиращите са заявили, че ще блокират движението в двете посоки на прилежащите булеварди, съобщават от синдикалната организация на дружеството.

Недоволството на работниците е заради неизплатени заплати, което е следствие от дължими близо 37 млн.лв. от страна на държавата за извършени ремонти по АМ "Тракия".

"Липсата на цялостно решение от страна на МРРБ и Агенция "Пътна инфраструктура" доведе до забавяне на заработените с честен труд заплати, до принудително спиране на работа във всички звена, поради липса на материали", оповестяват синдикалисти от КНСБ.

Предстоят съкращения, поради невъзможност да се работи, без да се осигури ритмично заплащане на работните заплати и да се обезпечи доставката на материали. Периодично се спира тока, доставката на газ, телефони и интернет, поради невъзможност да бъдат заплатени, което рефлектира и върху работещите, и работните места във фирмите доставчици. Влошава се финансовото състояние на "Автомагистрали - Черно море" АД.

От синдикалната организация са категорични, че гражданските и протестните им действия "ще продължат до получаване на всички изработени с честен труд средства, за да запазят трайните си работни места, включително и чрез бунт и гражданско неподчинение".