„Острова“ в Пазарджик се превърна в емблематично място за град през годините. Освен, че разполага с достатъчно място за игра на децата, има и различни видове животни, на които гости и жители на града могат да се любуват.

За съзаление се оказва, че има и друга, не толкова розова страна на нещата. Жителка на града разказа за това, което се крие зад маската на дъгата на Острова.

Вижте какво сподели тя:

„Зад маската на дъгата в Острова! Нещо, което няма да ви покажат по медиите, защото е скрито, срамно, позорно. По медиите ще видите дъгата, тротинетките, лиготиите, усмивките - всичко, което е прекрасно! Посещението ми беше по повод осакатеното мини пони. Цялата администрация е празна. Няма никой, освен метачки на листа и един чичко, който си брули орехи.

Отидох до едно момче, което хранеше конете и то ми каза, че копитата на коня не са рязани от повече от година, но "той бил стар, може и да умре, а пък доктор няма".

Иначе някой си "доносник" ги бил качил във Фейсбук, "как можело такива хора да има". Та в крайна сметка копитата уж са обещани за изрязване. Да видим кога! А "чистотата" и призрачната администрация няма да обсъждам. Важно е дъга да има.“