Обикновено, когато видим в социалните мрежи съобщение "Издирва се!", си мислим за изчезнал човек, чиито близки се опитват да открият. Тук случаят е по-различен. Търси се не човек, а пеещо момче. По-скоро скулптура на пеещо момче, дело на известния асеновградски скулптор Коста Ламбрев, от чиито ръце са излезли множество значими скулптури. Оказва се, че "Пеещо момче" е пропаднала вдън земя...

През декември се навършват 100 години от рождението на този даровит творец и Сдружение Станимашка фотографчийница, съвместно с градската библиотека в Асеновград подготвят голямо събитие. Така става ясно, че Пеещото момче е изчезнало и от сдружението отправиха апел към всички асеновградчани, които знаят нещо или са видели скулпурата: 

"Важно съобщение! ИЗДИРВА СЕ! Приятели, съвместно с Градска библиотека "Паисий Хилендарски" подготвяме голямо събитие за честването на 100 годишнината от рождението на големия скулптор Коста Ламбрев. По този повод започнахме издирване на една изчезнала негова скулптура. Това е "Пеещо момче". Тя е била поставена в двора на някоя от детските градини в града. Свързахме се с всички директорки, но я няма в нито една градина.

Моля, ако някой знае нещо за скулптурата, нека пише!"

За съжаление хора от Сдружението са провели разговори с всички директори на детски градини в града и първоначалната информация, че Пеещото момче се пази в една от тях, не се е потвърдила. Сега другото предположение е, че е захвърлена в някое мазе или се е озовала в някоя частна колекция.

Знаете ли нещо?