Жителка на Благоевград сигнализира за сериозен инфраструктурен проблем на ул. "Освобождение" в квартал Струмско. Ана Попстоянова сподели във Фейсбук снимки и подробно описание на ситуацията, като апелира за спешни мерки от страна на Община Благоевград и кмета Методи Байкушев.

Според Попстоянова, по ул. "Освобождение" има изградени тротоари само в началната част, до църквата „Св. Димитър“ в Старо Струмско. Останалата част на улицата, която се простира до моста на село Покровник, е без тротоар. Проблемът е особено остър, тъй като районът е застроен с нови къщи, където живеят много семейства с деца и възрастни хора. За да стигнат до магазини, детски градини или други обекти, жителите са принудени да вървят по пътното платно, което е изключително опасно.

"Сутрин между 07:30 ч. и 08:30 ч., както и вечер между 16:30 ч. и 18:30 ч. движението е много натоварено," пише Попстоянова. Още по-тревожно е, че откакто мостът на Покровник беше отворен за движение, тежкотоварни автомобили минават често по улицата, защото това е по-пряк маршрут, особено за строителните обекти в района. Участъкът е прав, което позволява на шофьорите да развиват високи скорости, създавайки реална заплаха за пешеходците.

"Моля, Община Благоевград и кмета Методи Байкушев да се запознаят с проблема и да се помисли за изграждането на инфраструктурата, в частност тротоар," призовава Попстоянова в публикацията си.

Жената подчертава, че е от жизнено значение да се вземат мерки преди да се стигне до инцидент.

"Много улици в Благоевград и кварталите чакат отчуждаване на имоти, изграждане на настилки и тротоари, както и улично осветление. Има десетки улици на които има построени жилищни сгради преди 15 - 20 години, но улична инфраструктура няма", гласи коментар на Явор Хаджиев под публикацията на Попстоянова.

Дъска от сграда падна на метри от майка с дете в Благоевград СНИМКИ