Над 10 километра е опашката от товарни автомобили на Дунав мост 2 при Видин-Калафат днес по обед. В последните няколко дни трафикът по съоръжението се е увеличил многократно, съобщиха от дружеството опериращо съоръжението.

От там уточниха, че от 8.00 часа на 30 август до 8.00 часа днес през граничния пункт на Дунав мост 2 в посока Румъния са излезли 1851 моторни превозни средства, като 887 от тях са били товарни автомобили от всички категории.

От 8.00 до 11 ч. днес броят на излезлите от България в посока северната ни съседка автомобили е бил 207, от които 126 са товарните.

Отворени са всичките 6 трасета посока България-Румъния - пет са за товарните автомобили и едно за леките.

Опашката на чакащи ТИР-ове се вие по обходния път до инфраструктурата на моста, предаде БТА, като част от тях от "Пътна полиция" ги пренасочват на временни паркинги, в района на видинския ферибот, където да изчакат реда си.

В последните почивни дни, поради големия трафик на автомобили по Е-79 към Дунав мост 2, движението им е отбивано, за да изчакат, на 100 км преди граничния пункт, на излизане от Монтана, казаха още от смесеното българо-румънско дружество "Дунав мост 2".

Така на практика се налага шоьорите на камиони да изчакват около 30 часа преди да минат през граничния пункт.

Причините за дългите опашки, според представители на дружеството, са засиленият трафик от гастарбайтери и прибиращи се от почивка румънски граждани.

Засилените проверки на граничния пункт за нелегални мигранти, пътуващи към Западна Европа, допълнително затрудняват трафика. Почти не минава ден, в който граничните власти да не откриват нелегални мигранти, укрити в товарни автомобили.